Het klimaat van het Krugerpark is een gematigd savanne klimaat. Er zijn geen vier echte seizoenen te onderscheiden. Er is echter wel een regentijd en droge tijd. De zomers zijn vrij nat, de winters droog. De kans op regen in de wintermaanden is vrij klein en de zon schijnt in deze periode uitbundig.

De temperatuur is gemiddeld rond de 25°C. De temperatuur verschillen tussen winter en zomer zijn niet groot wat betreft de middagtemperaturen, maar ‘s nachts zijn er wel redelijke verschillen. In de zomermaanden is het ook ‘s nachts warm en zwoel, in de wintermaanden kan het redelijk afkoelen in het park.

Klimaat Krugerpark Afrika Wildlife

De beste periode om naar het Krugerpark te gaan is sowieso het winterseizoen. Door de droogte is de begroeiing minder dicht en hoog, waardoor de de dieren beter kunt spotten. Daarnaast zijn de temperaturen aangenamer voor mens en dier, wat zich vertaalt in meer activiteit bij het wild in het park wat vooral in de ochtend goed te merken is.

De droogte in de winter komt het fotograferen tijdens een safari ook vaak ten goede, hoewel de lucht soms wat minder fel aftekent door stof en wat vocht in de lucht.
Klimaat Krugerpark Wildlife Afrika